Vzniklá škoda z nedodržení technologie

• (neregistrovaný)

10. 10. 2010 20:37

Dobrý den.
    Obracím se na Vás s dotazem.
    Nechal jsem si udělat obklady koupelny člověkem,který tvrdil,že práci ovládá,ozval se na inzerát.Tvrdil,že to udělá formou výpomoci a není firma.Podmínky plateb a prací byly sjednané emailem.Třetí den prací obě strany podepsali "Doklad o převzetí zálohy",který obsahoval jména,adresy obou stran s rodnými čísly,datum a za co částka byla vyplacena a že doplatek bude předán po dokončení díla s požadovanou kvalitou,dle stavebních norem atd.
    Člověk dokončil lepení kachliček čtvrtý den,spárovat se mělo po zatuhnutí pojiv.
    Avšak po zatuhnutí lepidla a před zaspárováním obkladů jsem zjistil,že obklady nedrží a tak jsem další práce zastavil.A poslal jsem reklamaci (s tím co je špatně) doporučeným dopisem člověku ,který mi obklady dělal.Ten mi písemně odpověděl,že si za to mohu sám a že si není vědom žádného pochybení ze své strany.Odjíždí do zahraničí.Další zásilky tudíž nemůže převzít.a nezastihnu ho na trvalém bydlišti.Že práci prováděl nepopíral. Jsou k dispozici i fotografie,že práce prováděl a jak.
    Dopis s výzvou k dokončení díla přišel zpět. Další doporučený dopis odstoupení od smlouvy o dílo,uplatnění nároků na náhradu škody také.A nijak už nereagoval a nesnažil se mi obklady opravit,ani vrátit zálohu.Také na materiálu mi vznikla značná škoda.
    Ve znaleckém posudku,který jsem si nechal zhotovit,se píše že příčinou je technologická nekázeň.
    Mohu za těchto podmínek u soudu úspěšně vymáhat vzniklou škodu ?
    Nebo bych mohl prosoudit další vysoké částky a nemám se do soudní při vůbec pouštět?
    Jaká je pravděpodobnost spor vyhrát?
    Za informace děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2010 18:39

Rop

Kdy už konečně lidé pochopí, že zde existuje jakýsi živnostenský zákon, který zná živnosti řemeslné ... a ten kdo má tento živnostenský list tak alespoň částečně je možné o něm tvrdit že to řemeslo umí ... to jen tak prozačátek ...

Problém bude v tom, že nemáte písemnou smlouvu ... každopádně zkusit to můžete, otázka je s čím na vás vyběhne protistrana ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).