Re: Dobropis na záloh.fa s DPH
Tak hlavně že jste zálohu ještě nevrátili :-)
Rada je jednoduchá: Peníze vraťte v hotovosti proti potvrzenému dokladu ;-) Koneckonců proč by vašemu partnerovi mělo vadit, že odvede na DPH cca 80 tisíc, když na vrácené záloze dostane mnohem víc?
Mimochodem - to, že vám nechtějí potvrdit dobropis, je v tuto chvíli v pořádku. Jednak nejde o klasický dobropis, ale pouze o daňový doklad na vrácenou zálohu. A jednak vrácení zálohy neproběhlo, takže jste ještě ani platně nemohli vystavit daňový doklad na tu vrácenou zálohu.
Uvítám další názory :-)
Re: Dobropis na záloh.fa s DPH
tohle jsem taky měla, tak jsme to udělali tak, že jsme mu peníze vrátili bankovním převodem a po té jsem mu vystavila dobropis na zálohu daňovou , s datem plnění, kdy udešly peníze z našeho účtu a on pak na naši kopii potvrdil, že souhlasí a já jsem si DPH odečetla na výstupu. Snad je to dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 6. 2006 9:41
Naše s.r.o. vystavila v loňském roce odběrateli zálohovou fa na materiál.Letos má jiné odběratele od nás neodebírá,tudiž chceme záloh.fa zrušit dobropisem. Ten on nechce potvrdit,neboť by musel odevzdatDPH cca 80 000,-Kč.Co s ním? Platí dobropis jen když je potvrzen?