Re: zkušební doba+ pracovní úraz
Ve zkušební době Vám mohl zaměstnavatel zrušit pracovní poměr kdykoli, takže tady zákon neporušil. Podle toho, co píšete, jste u něho byla zaměstnaná nejméně 42 kal. dnů, což znamená, že Vaše ochranná lhůta po skončení pracovního poměru je 42 kal. dnů. Pokud jste byla v den skončení pracovního poměru těhotná, je Vaše ochranná lhůta 6 měsíců. Jestliže první den marodění spadne do ochranné lhůty, máte nárok na nemocenské dávky a je jedno, jakou diagnózu lékař použije. Prostě pokud jste v ochranné lhůtě a lékař vystaví neschopenku, máte nárok na nemocenské dávky. Pokud je ta firma velkou organizací, vyplácí nemocenské dávky ona (a o to méně pak odvádí sociálce). Pokud je malou organizací, vyplácí nemocenské dávky sociálka.
Pokud jste byla v den skončení pracovního poměru těhotná a tedy je Vaše ochranná lhůta 6 měsíců, můžete mít za splnění určitých podmínek i mateřské dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 6. 2006 10:37
v pracovním poměru ve zkušební lhůtě po 2 měsících se mi stal pracovní úraz.Zaměstnavatel mi dal výpověď s tím, že až domarodím,ukončí se mnou pracovní poměr, což udělal.Já jsem mezitím nestihla se přihlásit na úřad práce, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Byla jsem v ochrané lhůtě,kdy mi ženský lékař vystavil neschopnost jako rizikové těhotenství, jelikož mám cukrovku.Neschopenka byla vystavená na firmu u které jsem zatím byla ještě v ochranné lhůtě.Tuto neschopenku mi na firmě vrátili po 2 měsících s tím, že těhotenství není nemoc a že mi jí oni nebudou platit a že se mám obrátit na sociálku.Jsem svobodná matka a nevím na koho se mám obrátit, proto žádám o radu.