Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 6. 2006 11:03
Dobrý den, prosím o radu týkající se vyplnění formuláře "Přiznání k dani z převodu nemovitostí. Pokud toto přiznání podává každý z manželů( čili společně) a jejich podíly jsou stejné, uvádí se do přiznání pro výpočet daně celková cena za prodej nemovitosti nebo si každý z nich uvede pouze polovinu ceny prodané nemovitosti? Bylo mi řečeno, že každý z manželů vyplní a vypočítá daň z celkové částky a po společném podání přiznání na FÚ se ta jedna vypočtená daň a přiznání jakoby zruší. Tak nevím, protože jsem zase někde četla, že tu daň má každý z manželů vypočítat z poloviny prodejní ceny nemovitosti.(Počítám s prodejní cenou, protože ta je vyšší než odhadní). Děkuji všem, kdo mi poradí.