Re: Účetní odpisy DHM
Účetní odpisy jste si stanovili v odpisovém plánu. I když je auto stále pojízdné, držte se odpisového plánu a odepište v dubnu. Účetní odpisy při sestavování odpis. plánu vyjadřují předpokládané opotření majetku. To, že auto dále používáte a je účetně plně odepsané je nepodstatné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 6. 2006 10:23
Dobrý den,
prosím o radu jak s účetními odpisy.Naše společnost před několika lety koupila za
50tis.ojetý os.automobil.Vedení firmy se shodlo,že nevydrží být pojízdné déle než 4
roky. Ptoto jsem 50tis.vydělila 48 měsíci a každý rok odepisuji podle tohoto
plánu.Letos měl odpis končit v dubnu.Auto stále jezdí,tak jsem neodepsanou částku
vydělila 12 a budu odepisovat ještě celý teto rok.
Problém je ale v tom,že autíčko se stále drží a jezdit bude asi jesště dlouho (počítáme
tak 2 roky).Mám udělat dodatek k odpisovému plánu a zbylou část vydělit 24 měsíci a
déle odepisovat? Jde mi o to jestli musím účtovat o účetních odpisech po celou dobu
užívaní DHM.
Děkuji všem a přeji hezký zbytek dne.