Re: prosím Aňu - DPH
>Prosím poraďte paní Aňo, zamotala jsem se do toho
>úplně.
>Jedná se vždy o plátce DPH ve své zemi, práce jsou
>vždy provedeny na Slovensku (montáž již dodaného zboží do
>automobilů):
>
>1) našemu zákazníkovi v SR dodáme zboží, které na
>slovensku namontuje naše spolupracující firma a teď - ten
>kdo to pro nás montuje, nám to vyfakturuje bez DPH a
>my provedeme v ČR samovyměření daně, protože budeme
>postupovat podle §10/4?
>Jedna fa mi to totiž fakturuje s a druhá bez DPH
>
>2) a co pokud naše spolupracující firma- slovák,
>provede servis nějakého zařízení na slovensku, pro slováka,
>má nám to fakturovat bez dph a my si opět samovyměříme
>daň?
>
>3) a jiný případ - objednáme si inzerci ve slovenském
>tisku, fa od Slováka je opět bez DPH a my v ČR DPH
>samovyměříme
>
4) co tehdy, pokud my sami provedeme nějaké servisní práce na slovensku pro slováka, fakturujeme s daní?
>.....nebo se v některých bodech musíme přihlásit k DPH
>na Slovensku? Četla jsem sice starší příspěvky ohledně
>těchto témat, ale mám v tom zmatek, děkuji
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 6. 2006 13:49
Prosím poraďte paní Aňo, zamotala jsem se do toho úplně.
Jedná se vždy o plátce DPH ve své zemi, práce jsou vždy provedeny na Slovensku (montáž již dodaného zboží do automobilů):
1) našemu zákazníkovi v SR dodáme zboží, které na slovensku namontuje naše spolupracující firma a teď - ten kdo to pro nás montuje, nám to vyfakturuje bez DPH a my provedeme v ČR samovyměření daně, protože budeme postupovat podle §10/4?
Jedna fa mi to totiž fakturuje s a druhá bez DPH
2) a co pokud naše spolupracující firma- slovák, provede servis nějakého zařízení na slovensku, pro slováka, má nám to fakturovat bez dph a my si opět samovyměříme daň?
3) a jiný případ - objednáme si inzerci ve slovenském tisku, fa od Slováka je opět bez DPH a my v ČR DPH samovyměříme
.....nebo se v některých bodech musíme přihlásit k DPH na Slovensku? Četla jsem sice starší příspěvky ohledně těchto témat, ale mám v tom zmatek, děkuji