Re: lze ještě SZM???
Jesliže oba manželé mají pouze příjmy dle § 6, pak jim nevznikla povinnost podat DP. Pokud se nyní rozhodli, že si podají přiznání a uplatní SZM, pak se domnívám, že jim v tom opravdu nic nebrání, zejména, pokud to akceptuje i FÚ. Co se týká vyrovnání daně z příjmu ze závislé činnosti, pak v DP do řádku, kde se uvádí zaplacená záloha na daň uveďte zaplacenou zálohu sníženou o vrácený přeplatek na dani.
Re: Co vy na to 1234?
Já všem děkuji, zaškrtla jsem ŘÁDNÉ, když nebyla povinnost, tak proč dodatečné? Nakonec i proč to penále? Kolik by cca dělalo z 14190Kč?
Re: lze ještě SZM???
Akorát se mi na tom nelíbí jedna věc: jak se tady psalo o ztrátě nároku na nějaké ty sociální dávky a přídavky, tak teoreticky když mohu podat v tomto případě DP opožděně - kdykoliv?!? - tak jak by se to potom zpětně přepočítávalo, lze-li to vůbec takhle zpětně dohledat. Jestli by se takhle nedalo trochu švindlovat, ale to fakt nevím, systému dávek nerozumím. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 6. 2006 16:54
Dnes za mnou přišli manželé, oba mají příjmy jen ze závislé činnosti, přinesli potvrzení o zdanitelných příjmech na kterých je i částka, která jim byla vrácena při ročním zúčtování v zaměstnanání. Já myslela, že už SZM nejde, oni mi tvrdí, že jim na FÚ řekli, že jde. Prosím, nevíte o tom někdo něco? Kam případně dám do formuláře ten vrácený přeplatek? No asi nikam, FÚ si odečte? Prosím, jestli někdo víte, poraďte. Děkuji.