Re: ukočení RD a návrat či ukončení zam.
Pokud nepožádáte zaměstnavatele po3 letech věku dítěte o další neplacené volno , zaměstanavatel nemusí souhlasit , tak musíte buď nastoupit do práce a nebo ukončit pracovní poměr, pokud to bude z vaší strany , nárok na odtupné nemáte . Zaměstnavatel Vám nabízí práci .Pokud by pro Vás zaměstnavatel práci neměl a vy nastoupíte pak Vám zaměstnavatel dá výpověď , nebo uzavře s Vámi dohodou s tím že jste nadbytečná , nabo došlo k nějaké reorganizaci , pak by byl nárok na odstupné, na dohodě by měl být uveden § 46 c zákoník práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 6. 2006 7:49
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené, dítěti budou 9.července 3 roky, od 1.9. nastupuje do školky, starší dítě do školy. Před nástupem na MD jsem pracovala jako pokladní v bance.
Když mě asi před měsícem volali, kdy nastoupím, nabídli mi buď nástup hned a nebo v červenci rozvázání pracovního poměru dohodou, k tomu dvouměsíční odstupné a nějaký příplatek za odpracované roky. Protože jsem ihned nastoupit nemohla, myslela jsem si, že tedy platí druhá varianta, i když vše bylo jen na základě telefonických rozhovorů. Nyní volali ještě jednou s tím, že potřebují, abych nastoupila od 10.7. na 3 měsíce (do jiné pobočky a pod jiným názvem prac.činnosti - i když práce je stejná) a vyjdou mi vstříc zkráceným úvazkem po dobu prázdnin, pak bych byla opět doma a možná od ledna se má otvírat další pobočka, tak že by eventuelně se mnou počítali. Vzhledem k tomu, že však o prázdninách nemám kam odložit děti, budu muset i tuto nabídku odmítnout. Mám i v tomto případě nárok na odstupné, nebo jaký by měl být postup?
Děkuji
J.