Re: zaměstnávání studentů
Osobně bych asi volila DPP, kde bych vyspecifikovala o co přesně půjde. Prohlášení podepsat mohou, pokud jej nemají podepsáno někde jinde. V tom případě mají nárok na slevu 600 a po předložení potvrzení o studiu i na slevu na studenta. Platí se zálohová daň (pokud nějaká vyjde)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 6. 2006 8:29
Potřebuji zaměstnat dvě studentky asi tak na čtyči sobotní večery. Jedná se o výpomoc při obsluhování hostů při diskotéce (zaměstnanci na HPP to nestíhají). Nemůžu se rozhodnout jest-li DPČ nebo DPP. Víc se mi líbí DPP, ale nevím jak to správně napasovat do smlouvy když na DPP by to měla být jednorázová práce a děvčata budou pracovat čtyři soboty.
Ještě jsem se chtěl zeptat když s nimi uzavřu DPP, můžou podepsat prohlášení? V případě, že ano pak budou mít slevu na dani 600 + slevu na studenta? Musím na nich požadovat potvrzení ze školy? Jsou to středoškolačky. Ještě jedna věc - ještě jim není 18 let. Musím mít písemný souhlas jejich rodičů?
Prosím upřesněte mi to někdo. Díky a hezký sluníčkový den.