Re: Zdravotní a sociální pojištění
zalezi na tom, v "jake fazi" jste to zjistila .... kontaktujte vasi zdravotni pojistovnu a socialku - dolozte prac. smlouvu, vyplatni pasky... proste vsechno, co k zamestnani mate .... oni to pak budou vymahat po zam-teli...
pokud vsak uz vam prisel plateb. vymer na pojistne, tak nevim nevim, co s tim udelate.....
I kdyby Vám přišel platební výměr, pokud jste byla zaměstnaná a máte k tomu doklady, okamžitě s tím běžte na zdravotní pojišťovnu. Nemohla jste přece vědět, že za Vás zaměstnavatel neplatil. Tedy pokud nešlo o dohodu o provedení práce, to si musí zaměstnanec pojištění platit sám.
Z dohody o provedení práce se zdrav. ani soc. pojištění neplatí!!
dle zkusenosti vim, ze to zrovna neni uplne pravda .... pokud pojistovna zamestnance nenajde na nahlasene adrese, tak to, ze nema zaplacene pojistneni, vyhlasi na uredni desce a plati, ze zamestnanec je informovan, tzn. bezi lhuta pro odvolani.... jelikoz zamestnanec o tom nevim, tak se nestihne odvolat a po uplynuti lhuty pro odvolani uz vam nejaky papir od zam-tele nepomuze... pojistovna to vymaha od vas, i kdyz si "namastil" kapsu zamestnavatel...
Jen vidím slovo úřední deska, ježí se mi všechny ... na hlavě.
Připadá mi,že nikomu nevadí,že jsou tam informace sice vyvěšeny,
ale vždycky patřičně několik metrů vysoko a ještě mrňavým písmem, aby si to mohl opravdu každý přečíst a nic neprošvihnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 6. 2006 11:19
Ahojky, prosím o radu. Byla jsem zaměstnaná u zaměstnavatele. Jenže jsem zjistila, že mi neplatil pojištění. Co teď? Budu to muset zaplatit já? Děkuji :-)