Re: zas účetní a daňové odpisy
Berňák Vám to nejspíš nezpochybní, protože pro ně je nejdůležitější, když odpisy odpovídají zákonu o dani z příjmů. Zpochybnit vám to může auditor - tedy pokud jste auditovaná společnost. Podle mých zkušeností auditoři většinou nezpochybňují dobu odpisování, ale spíš to, že třeba zrychlené odpisování dle ZDP je pro každý rok jinou částkou, zatímco u účetních odpisů bývají většinou roční odpisy stejné - tedy pokud není důvod k nějakým výkyvům. Pokud nemáte audit, tak se myslím nemáte čeho bát. Sice to není úúúplně správně, ale asi to nikomu vadit nebude ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 8:24
Loni jsem vytvořila odpisový plán podle zák.o dani z příjmů, i když odpisujeme pouze účetně. Odpisy tím pádem nejsou přesně stejné na měsíce v prvním roce jako v dalších letech. Zařadili jsme až v září a koeficient pro první rok je 5,5, takže jsme loni účetně odepsali více, než odpovídá zařazení majetku. Poradila mi to lektorka, že je dobré se o něco opřít, když nemám odborné posouzení, jak dlouho zařízení vydrží atd. Můžu s tím mít problém?