Re: Stravné-jaká výše (2 země)
ano, je to tak:
viz Zakon o cestovnich nahradach:
§ 12 Stravné
(1) Při zahraniční pracovní cestě přísluší zaměstnanci za podmínek dále stanovených stravné v cizí měně. Výši stravného v cizí měně určí zaměstnavatel ze základní sazby stravného stanovené pro stát, ve kterém zaměstnanec stráví v kalendářním dni nejvíce času.
Re: Stravné-jaká výše (2 země)
taky jsem to napoprve prehledla - vubec jsem nepredpokladala, ze zrovna v 1. odstavci bude neco takoveho reseno, takze jsem hledala na konci... ;)
Take pekny den a vikend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 13:40
Ahoj! Mám dotaz, mám v ruce cesťák a chci mít jistotu, že použiji správné výše cest. náhrad v cizině. Šéf byl ve Španělsku a Francii. Bohužel cestoval tam a zpět... a jde o to, že v každé zemi je jiná výše cest.náhrad (40 + 45 EUR). Někde jsem četla (ale už tak před půl rokem), že už snad nezáleží kolik hodin byl v které zemi, že se to na hodiny nepřepočítává a že se bere náhrade té země, kde byl nejdéle. Takže když mi v cesťáku napíše, že přejel hranice ze Španělska do Francie cca kolem 8 hod ráno a zpět se vracel až druhý den v pozdních hodinách, tak mu do cesťáku použiji sazbu z Francie za oba dny?? Je to tak? Případně, pokud někdo ví, kde se to dočtu (bohužel jsem to jako na potvoru nenašla), napište odkaz. Děkuji!!!