Re: tiskárna - účtování
Já bych to sečetla a odpisovala.
Řídím se tím, že si zjistím jestli ta věc dokáže pracovat samostatně.
Pokud je podavač samostatně k ničemu, tak to logicky přiřadím k tiskárně. Pokud překročím 40000,-- Kč tak odpisuji, pokud ne dám na kartu DrHM a jednorázově do nákladů. Samozřejmě záleží jaký máte na to interní předpis-směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 14:41
Dobrý den,
na jaký účet mám prosím vás zaúčtovat fakturu na nákup xerox zařízení (kopírka+tiskárna) v hodnotě 39 900,00 bez DPH a druhou fakturu od té samé firmy ve stejný den za ADF (podavač-patří k té tiskárně) v hodnotě 6 100,00 bez DPH.
Nevím, zda to mohu zaúčtovat každé zvlášť s tím, že to xerox zařízení nechám v dl. drobném majetku (do 40 tis.) nebo musím vzít celkovou cenu i s tím podavačem a už to patří do dl. majetku + odpisy (na kolik let?).
Začínám s účtem, tak prosím jako pro laika. Moc děkuji.