Re: Pro gravera - potřebuji ještě radu
Nejsem graver, ale v podobných případech, kdy protistrana dělá mrtvýho brouka a nereaguje, se mi vyplatilo poslat reklamovanou věc doporučeně s popisem problémů a s douškou, že kopie dopisu včetně fotodokumentace je zároveň zasílána Sdružení na Ochranu Spotřebitele ;-) Na základě takového dopisu byla reklamace vyřízena velmi rychle a ochotně :-)
Re: Pro gravera - potřebuji ještě radu
>>přišla jsem na to, že i zástrčka nabíječky mobilu nepasuje
>>do našich zásuvek. Mobil tedy určitě vrátím a jsem
V tom případě bych měl pochybnost o homologaci pro český trh a obrátil bych se na Státní zkušebnu. Svůj úmysl bych prodejci sdělil - jistě to podpoří jeho ochotu ke spolupráci, protože by se jim mohlo stát, že po takovém humbuku už neprodají ani kousek.
>>rozhodlá v případě potřeby se o peníze i soudit. Má
>>nějaký
>>smysl, abych před vrácením mobilu si ho
>>vyfotografovala
>>/hlavně zástrčku nabíječky, která
>>zřejmě není určena pro český trh/????? Mám zaslat
Já bych to udělal.
>>společně s mobilem jednoduchý dopis, že odstupuji od
>>smlouvy a žádám o vrácení peněz, nebo se mám více
>>rozepsat????? Podle zákona mám nárok na vrácení peněz
Důvod, proč odstupujete od smlouvy, rozhodně uveďte.
>>do 30
>>než jít za právníkem a soudit se.
Ještě předtím zkuste publicitu - možností je dost. Taky bych je upozornil, že pokud nevrátí peníze včas, odpovídají za újmu, kterou vám tím způsobí. Prostě kolem sebe trochu kopejte - tyhle případy většinou nekončí tak, že by vám nevrátlili peníze.
>...poslat reklamovanou věc doporučeně s popisem problémů a
>s douškou, že kopie dopisu včetně fotodokumentace je
>zároveň zasílána Sdružení na Ochranu Spotřebitele ;-)
SOS je bohužel jen o málo bezzubější organizace, než ČOI (která má aspoň nějaký legální status, zatímco SOS je na úrovni Svazu zahrádkářů). Máte-li podezření, že věc není schválena pro český trh, obraťte se na instituci, která se tím má zabývat. Při patřičné publicitě by to mohlo skončit i tak, že ještě budou muset brát zpět i to, co už prodali. Jinak souhlasím s Evou - popište jim, co všechno uděláte, když nebudou hodní. Jen upozorňji na jednu věc - u těchto firem to není epizoda - mají na takovém stylu podnikání založen celý byznys. Nejste první případ a oni moc dobře ví, co můžou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 6. 2006 22:36
Dobrý večer, před týdnem jsem psala dotaz jak postupovat, když mi byl přes e-shop zaslán mobil bez baterie. Radil jste mi, abych nereklamovala, ale mobil zaslala zpět. Celý týden jsem se do e-shopu snažila dovolat /marně, telefony nezvedají/, posílala jsem e-maily /taky bez odezvy/. Do 14 dnů můžu dle zákona odstoupit od smlouvy, v pondělí jim mobil pošlu zpět. Už jsem přemýšlela i nad tím, že si koupím jinou baterii, ale přišla jsem na to, že i zástrčka nabíječky mobilu nepasuje do našich zásuvek. Mobil tedy určitě vrátím a jsem rozhodlá v případě potřeby se o peníze i soudit. Má nějaký smysl, abych před vrácením mobilu si ho vyfotografovala /hlavně zástrčku nabíječky, která
zřejmě není určena pro český trh/????? Mám zaslat společně s mobilem jednoduchý dopis, že odstupuji od smlouvy a žádám o vrácení peněz, nebo se mám více rozepsat????? Podle zákona mám nárok na vrácení peněz do 30 dnů, a pokud mi je nevrátí, tak mi nezbyde nic jiného než jít za právníkem a soudit se.