Re: nová pracovní smlouva
V pracovní smlouvě nemusí být smluvena žádná mzda, není to povinná náležitost pracovní smlouvy. V takovém případě určuje zaměstnavatel mzdu mzdovým výměrem. Všechno, co je smluveno v prac. smlouvě, lze měnit pouze za souhlasu obou stran. Takže pokud jste si smluvit základní mzdu, pak lze její výši změnit pouze za souhlasu obou. Prémie v tomto případě určí zaměstnavatel sám - a je to běžná praxe. Ve smlouvě lze podle Zákoníku práce také smluvit mzdu již s příhlédnutím k přesčasům. Pokud ji máte takto smluvenou, pak až do 150 h ročně nebudou přesčasy propláceny, jsou již součástí té mzdy.
Re: nová pracovní smlouva
D Í K Y ZA ODPOVĚĎ >>OD 1.8. nastupuji u nového zaměstnavatela,v pracovní
>>smlouvě mám uvedený zakl.plat,ale prémie mi
>>zaměstnavatel slíbil jen ústně je to tak možné?nebo by
>>měl být
>>tento údaj napsán ve smlouvě,a k tomu všem
>>zaměstnancům
>>napsal odpracovat 150 hodin přes časů bez nároku na
>>nahr.volno a mzdu,postupuje v souladu ze zák.práce?
>>díka
>>za odpověď
>
>V pracovní smlouvě nemusí být smluvena žádná mzda,
>není to povinná náležitost pracovní smlouvy. V takovém
>případě určuje zaměstnavatel mzdu mzdovým výměrem.
>Všechno, co je smluveno v prac. smlouvě, lze měnit pouze
>za souhlasu obou stran. Takže pokud jste si smluvit
>základní mzdu, pak lze její výši změnit pouze za souhlasu
>obou. Prémie v tomto případě určí zaměstnavatel sám -
>a je to běžná praxe. Ve smlouvě lze podle Zákoníku
>práce také smluvit mzdu již s příhlédnutím k přesčasům.
>Pokud ji máte takto smluvenou, pak až do 150 h ročně
>nebudou přesčasy propláceny, jsou již součástí té mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 6. 2006 19:49
OD 1.8. nastupuji u nového zaměstnavatela,v pracovní smlouvě mám uvedený zakl.plat,ale prémie mi zaměstnavatel slíbil jen ústně je to tak možné?nebo by měl být tento údaj napsán ve smlouvě,a k tomu všem zaměstnancům napsal odpracovat 150 hodin přes časů bez nároku na nahr.volno a mzdu,postupuje v souladu ze zák.práce? díka za odpověď