Re: DPH-FÚ x CÚ
U dovozu si musí každý dle JSD vypočítat DPH sám,celní úřad již DPH nepočítá.Na základě JSD si sám každý vypočte a zároveň i nárokuje.
díky za nabídku,pokud jsem pochopil dobře tak nic nezaplatím a v přiznání se to papírově zprovodí ze světa. Abych řekl pravdu tak si nevím rady jestli mám do závazků přijmout fakturu s DPH ( které připočtu ) a nebo jen částku fakturovanou přepočtenou kursem ČNB jako to dělám u dovozu z EU
S DPH jste to vystihl přesně,pokud máte JSD k dispozici tak se to opravdu takto jen papírově zprovodí ze světa a udělá zákonu o DPH zadost.Do závazků pořiďte jen fa přepočtenou ČNB stejně jako u pořízení z EU,pokud by jste do závazků pořídil včetně DPH,tak by Vám pak nesouhlasila úhrada proti závazku.DPH vypárujete jen přes 343 a protáhnete přes přiznání k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 6. 2006 7:38
Dobrý den,
při dovozu mimo EU se platí DPH finančnímu úřadu nebo celnímu úřadu. Pokud FÚ tak platí se nebo figuruje jen v papírech.
Děkuji Jirka