Re: Koupě domu s NP - jak zaúčtovat?
*** Na podrobné vysvětlování tady asi nebude prostor. Jestli do majetku nebo ne, záleží na Vašem rozhodnutí a na tom, co s ním máte v plánu. Pokud zařadíte, pak v pořizovací ceně a při potřebě rekonstrukce zase záleží na tom, kdy jej zařadíte do užívání. ***
Re: Koupě domu s NP - jak zaúčtovat?
*** Vy v těch prostorech podnikáte taky nebo je jen pronajímáte? A zaměřte se na § 24, 26,29,30-32 ZDP a Vyhlášku 500 (přestože vedete DE) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 6. 2006 10:44
Dobrý den.
Prosila bych o radu,jak mám účtovat : koupila jsem objekt - pouze nebytové prostory za 2,200.000,- celý na hypoteční úvěr. Nevím si rady, zda mám tento objekt zaúčtovat do majetku a jak, a jakou formou provádět odpisy. Stávající objekt je nutné zrekonstruovat, takže ještě stoupne na hodnotě, ale taky nevím, jakou formou se s tím mám účetně vyrovnat. Účtuji v daňové evidenci.
Moc prosím o podrobé vysvětlení, co s tím a jak. Moc a moc děkuju. Alena