Re: Péče o osobu blízkou a přivýdělek na
xxxxx
Částka současného přivýdělku při POB, aby nebyl krácen příspěvek, ......., jestliže příjem z této výdělečné činnosti nepřesáhne v kal. měsíci po odpočtu daně z příjmů fyz. osob, pojistného na SP a a ZP 2,5 násobek částky na os. potřeby občana dle zák. o živ. minimu (dneska to vychází na 6000,- Kč čistého). Mrkněte se do zák. č. 100/1988 Sb. §83, odst 2), tam je popsáno, jak je vyplácen příspěvek OSVČ....ovšem, co bude po Novém roce, čertví - konkrétně tento paragraf má být zrušen, jinak se bude posuzovat bezmocnost té osoby, o kterou se pečuje, nikde jsem zatím nenašla, jaký a zda vůbec nějaký příspěvek bude dostávat osoba, která pečuje....já při péči o os.blízkou chodím do zam., při zahájení péče (letos v březnu) jsem donesla přehled výdělků za leden, únor a někdy v září mám donést totéž za půl roku, jinak nic, u OSVČ si myslím, že by to mohlo být až při daň. přiznání, ale to Vám řeknou na úřadu....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 6. 2006 5:47
Prosím o radu, dostala jsem nabídku dělat pro firmu telefonické vymáhání pohledávek, na jaký obor činnosti by měl znít ŽL a musím si platit zdravotní a sociální pojištění pokud pečuji o osobu blízkou?
Jednalo by se o částku asi 8 000, Kč měsíčně, jak s daněním?
Děkuji Alice