Re: Odmítl dechovou zkoušku- jak dál?
Idealni je se obratit na advokata, musite ho nejdrive vyzvat k nastupu do prace a teprve pokud nenastoupi s nim muzete rozvazat pracovni pomer.
Mate zapis se svedky, ze odmitl tu zkousku? Mate vnitrni smernici, kde je stanoveno, kdo muze provadet zkousku na alkohol?
Pokud nemáte ve směrnici stanoveného člověka (nebo více lidí), kteří mohou takto zkontrolovat zaměstnance, honem ji vytvořte s dřívějším datem. Jednu důtku už dostal. Nyní odmítl dechovou zkoušku - další porušení pracovní kázně (sepište o tom záznam s odpovědným člověkem). Další dny se neukázal - neomluvená absence. Podle mě to vše dohromady může být vyhodnoceno jako hrubé porušení pracovní kázně s okamžitým zrušení poměru.
Pět dnů neomluvené absence = hrubé porušení pracovní kázně, můžete okamžitě zrušit pracovní poměr. Byl na to judikát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 6. 2006 9:24
Dobrý den,
máme zaměstnance, který již jednou nastoupil pod vlivem alkoholu (ověřeno dechovou zkouškou). Dostal důtku, kterou mám od něho podepsanou.
Teď to zkoušel znovu. Ale odmítl dechovou zkoušku i jít na odběr krve. Šéf ho poslal domu.
Další tři dny se neukázal a teď vyhrožuje, že nám ukáže kdo je!!
Můžeme s ním ukončit pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně?
Nebo jak máme postupovat, aby jsme neporušili zákoník práce.
Děkuji.