Re: zahraniční faktura - začátečník
>Moc prosím o radu, nikdy jsem neúčtovala fa ze
>zahraničí a rovněž v historii naší firmy je to první
>případ:vedeme PÚ , plátce DPH,FP na materiál z SRN, fa v
>eurech, vyst. 24.5., mat. přišel o 3 dny později DHL,
>nemáme žádné interní směrnice o kursech - toto bude první
>případ operace s cizí měnou ve firmě vůbec, máme pouze
>korunový účet, i v budoucnu to bude pro nás pouze
>výjimečná záležitost. Jaký kurs- systém použít, aby to
>bylo co nejjednodušší, roční nebo denní, četla jsem zde
>že jsou jiné kursy /datumy/pro účetnictví a pro DPH??.
>Jak se účtuje o DPH? A co všechno musím udělat?
>fa: 501/321 318,- EUR - Kurs ČNB, devizy prodej,
>nákup?? k jakému datu kurs?? je jednodušší roční, denní?
kurz CNB k 24.5. - maji pouze 1 kurz
>DPH: kurs k jakému dni - může být ke stejnému dni
>jako zaúčtování faktury?? a za jakých podmínek ano?? a
>jak DPH zaúčtovat a jak zaúčtovat nárok na odpočet?
DPH vypoctete z castky, ktera vam vyjde po prepocteni EUR na KC, takze defacto pouzijete stejny kurz
343/343 (ke stejnemu dni lze zauctovat, jestlize fa i zbozi prislo v 1 mesici)
>úhrada - je z korunového účtu: použít kurs banky nebo
>ČNB k datu úhrady, jestliže zvolíme roční kurs,
>použije se i zde?? - 321/221 a rozdíl 221/663 nebo
>563/221??
pri uhrade zauctujete 321/221 castku, kterou vam banka strhla z uctu (defacto pouzijete kurz banky, kterym uhradu provedla), rozdil je kurz. zisk nebo ztrata
>Díky moc za rady, mám v tom ohromný zmatek a nechci to
>zkazit, chci co nejjednodušší řešení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 6. 2006 11:36
Moc prosím o radu, nikdy jsem neúčtovala fa ze zahraničí a rovněž v historii naší firmy je to první případ:vedeme PÚ , plátce DPH,FP na materiál z SRN, fa v eurech, vyst. 24.5., mat. přišel o 3 dny později DHL, nemáme žádné interní směrnice o kursech - toto bude první případ operace s cizí měnou ve firmě vůbec, máme pouze korunový účet, i v budoucnu to bude pro nás pouze výjimečná záležitost. Jaký kurs- systém použít, aby to bylo co nejjednodušší, roční nebo denní, četla jsem zde že jsou jiné kursy /datumy/pro účetnictví a pro DPH??. Jak se účtuje o DPH? A co všechno musím udělat?
fa: 501/321 318,- EUR - Kurs ČNB, devizy prodej, nákup?? k jakému datu kurs?? je jednodušší roční, denní?
DPH: kurs k jakému dni - může být ke stejnému dni jako zaúčtování faktury?? a za jakých podmínek ano?? a jak DPH zaúčtovat a jak zaúčtovat nárok na odpočet?
úhrada - je z korunového účtu: použít kurs banky nebo ČNB k datu úhrady, jestliže zvolíme roční kurs, použije se i zde?? - 321/221 a rozdíl 221/663 nebo 563/221??
Díky moc za rady, mám v tom ohromný zmatek a nechci to zkazit, chci co nejjednodušší řešení