Re: DPH z 3.země !!!
Pro účely zaúčtování pořízení zboží používáte kurz dle vaší vnitřní směrnice.
Pro účely DPH používáte kurz celnice. Do základu pro výpočet DPH na výstupu se zahrne: cena zboří, clo, spotřební daň, doprava na 1. místo určení v ČR, celní poplatky atd. (veškeré náklady související s pořízením zboží). Přepočtete kurzem celnice a odvedete DPH. V DP k DPH uvedete na ř. 260 (265). Zároveň, pokud máte nárok na odpočet, si DPH uplatníte na vstupu a uvedete na ř. 340 (345).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 6. 2006 15:40
Dobrý den,chci se zeptat,zda někdo nevíte, jak účtovat DPH při dovozu zboží z 3.země? Prý ho musím uplatnit jak na výstupu tak na vstupu??
V bance je odečtená částka jiná, než na faktuře od celnice (kurzový rozdíl jsem udělala), ale z které částky mám vzít DPH? Z částky v bance nebo z faktury z celnice? A celnice navíc má jiný kurz jak ČNB, tak nevím podle koho se mám řídit, zda podle faktury nebo ČNB kurzu.