Re: Zahraniční cestovné
>Prosím, mám dotaz ohledně zúčtování zahraničního
>cestovného. Náš zaměstnanec pobýval služebně v Číně asi 2
>měsíce. Byla mu vyplacena záloha v USD. Kromě toho na
>další výdaje používal kartu. Zhruba asi 3 výběry
>kartou. Tyto výběry jsme průběžně na základě výpisů účtovali
>na zálohy – dle výpisu z KB je uveden výběr v jejich
>měně CNY a přepočítáno na koruny.
>Teď jsem dostala vyúčtování cestovného .Záloha v USD
>pokryla náklady na kapesné a stravné.
>Ale nevím si rady, jak zaúčtovat výběry kartou.Veškeré
>výdaje jsou uvedeny v jejich měně. Jaký kurz použít na
>přepočet na Kč. Prosím poradí mi někdo?
>Děkuji
>
>Podle mých zkušeností s našimi auditory, kurz dne výběru (dokladu) podle ČNB - ne výpisu, ten bývá jiný. Samozřejmě tam vznikají kurzovní rozdíly. Je to legrácka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 6. 2006 9:27
Prosím, mám dotaz ohledně zúčtování zahraničního cestovného. Náš zaměstnanec pobýval služebně v Číně asi 2 měsíce. Byla mu vyplacena záloha v USD. Kromě toho na další výdaje používal kartu. Zhruba asi 3 výběry kartou. Tyto výběry jsme průběžně na základě výpisů účtovali na zálohy – dle výpisu z KB je uveden výběr v jejich měně CNY a přepočítáno na koruny.
Teď jsem dostala vyúčtování cestovného .Záloha v USD pokryla náklady na kapesné a stravné.
Ale nevím si rady, jak zaúčtovat výběry kartou.Veškeré výdaje jsou uvedeny v jejich měně. Jaký kurz použít na přepočet na Kč. Prosím poradí mi někdo?
Děkuji