Zaměstnavatel vám pěkně kecá. Prohlášení platí po celý rok (pokud jste tedy po celý ten rok u něj zaměstnaná). Leda že byste při podpisu z nějakého záhadného důvodu na prohlášení extra vyznačila, že má platit jen do toho července. I kdyby ano, tak kontaktujte zaměstnavatele a řekněte, že chcete u něj daňové slevy uplatňovat i nadále. Je ze zákona povinen vám vyhovět. Už je na zaměstnavateli, jak si to papírově vyřeší, jestli od vás bude chtít prohlášení znovu podepsat a na jakém papíře. Jediný důvod, proč by vás zaměstnavatel mohl odmítnout, by byl, kdybyste si slevy už uplatňovala jinde (nesmíte si slevy uplatňovat u více zaměstnavatelů zároveň ve stejném měsíci).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 10. 2015 10:45
Dobrý den, mohl by někdo poradit, jak postupovat? Od 1.1. jsem na DPP u jednoho zaměstnavatele, který mi oznámil, že prohlášení mám podepsané jen do července, a proto mi zdanil další výplatu. Je možné toto prohlášení nějak prodloužit?? Znovu podepsat? Zaměstnavatel sídlí jinde než bydlím a pracuji. Lze podepsat nové růžové prohlášení a poslat jim ho?? děkuji za odpovědi!!