Re: Pracovní poměr na dobu určitou
PP není neplatný. Pokud by zaměstnanec chtěl ke dni 30.6.2006 PP ukončit, tak je to ujednání platné a může skončit. Pokud chce pokračovat v prac.poměru, musí zaměstnavateli před uplynutím sjednané doby písemně oznámit, že trvá na dalším zaměstnání a pracovní poměr přechází na dobu neurčitou. Zaměstnavatel tuto možnost nemá, neboť nedodržel ZP (řeší § 30 ZP)
Re: PP na dobu určitou - pro Hanku!!
Hanko, děkuji za odpověď.Našla jsem si v ZP § 30, a je to odst. 4.
Jen by mě ještě zajímalo, co když zaměstnanec neví, že má před ukončením sjednané doby písemně oznámit zaměstnavateli, že trvá na dalším zaměstnání ve firmě a zaměstnavatel s ním opět uzavře třeba na 6 měsíců pracovní poměr a pak s ním třeba ukončí PP. Je nějaký metr na tuto firmu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 6. 2006 20:20
Prosím o radu zkušenějšího personalistu. Prohlédla jsem tady dotazy, zda něco k mému nenajdu a bohužel.Zajímalo by mě, pokud nastoupil zaměstnanec do pracovního poměru 1.4.2004, tak by mu měl být prodlužován po dobu dvou let max. do 31.3.2006. PP byl pracovníkovi několikrát prodlužován a ten naposled mu byl prodloužen do 28.2.2006. No, a dodatkem mu byl opět prodloužen, ale do 30.6.2006. Obě strany to již podepsaly, ale zajímalo by mě, zda je tento pracovní poměr neplatný nebo se z tohoto PP stal automaticky pracovní poměr na dobu neurčitou, když vlastně nebyla dodržena ta dvouletá lhůta, která byla do 31.3.2006. Řeší toto ZP? Děkuji za odpověď.