Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 6. 2006 7:01
Zaměstnanec ukončil prac.poměr 12.6.06 u jednoho zaměstnavatele, k nám nastoupil 13.6.06, podepsal prohlášení, doložil rodné listy dětí. Není s ním domluva, neví,zda mu byla uplatněna sleva u předchozího zaměstnavatele.Jen se chci ujistit,pokud byla uplatněna sleva u předchozího + zvýhodnění na děti (zeptám se jeho účetní), já mu na základě podepsaného prohlášení srazím zálohovou 20% daň(nevadí,že měl podepsáno u prvního zaměstnavatele), ale nedám mu slevy, od příštího měsíce už slevy dostane.Myslím si to správně?Zmátlo mě,že bude mít podepsáno zároven u dvou zaměstnavatelů-řeší to někdy 586/1992 Sb. krom: Pobírá-li poplatník za stejný kalendářní měsíc mzdu současně nebo postupně od více plátců daně, přihlédne k měsíční slevě na dani podle § 35ba a k měsíčnímu daňovému zvýhodnění pouze jeden plátce daně, u kterého uplatní poplatník nárok podle odstavce 1 a podepíše prohlášení podle odstavce4. Mluví se někde o tom,že může mít podepsáno zároveňu dvou zaměstnavatelů? Díky moc.