Re: Helenko
Jestli se chcete vyjádřit k nějaké jiné diskuzi, odpovídejte raději tam. Takhle do toho vnášíte zmatek. Hledám už půl hodiny ty vtipy a na žádné jsem nekápla. Našla jsem jen naprosto věcné, správné a srozumitelné odpovědi paní Ireny. No, možná myslíme každá jinou Irenu.
Re: DPP & 2 zamestnavatele
>Zdravim...
>Jiz nejaky ten patek pracuji na DPP ale vypada to ze
>se misejdou 2 smlouvy na 5000. Doted mi vse bylo daneno
>15% (srazkova dan) ale ted mi vznika problem ze bych
>mel prijem za tento mesic vic jak 5000 takze to nemuzu
>danit srazkovou dani.
>Nebo se pletu a u smlouvy DPP se to pocita u kazdeho
>zamestnavatele zvlast?
Počítá se to u každého zaměstnavatele zvlášť.
>Vadi kdyz bych mel jeden mesic prijem vetsi jak 5000
>abych nemusel podavat DP?
Když budete mít jeden měsíc u jednoho zaměstnavatele za DoPP víc, než 5.000,-, pak Vám nebude odměnu danit srážkovou daní (15%), nýbrž zálohovou (20%).
>Jak se to vubec bere? Ja jen ze v unoru mam prijem
>nulovy takze suma sumarum za rok nic nepresahnu. A nebo
>jak to tedy je???
Ale ono se to, bohužel, nebere suma sumárum za rok, ale za měsíc. Podotýkám, že u jednoho zaměstnavatele.
Takže: dvě DoPP po pěti tisících v jednom měsíci, ale každá u jiného zaměstnavatele = u obou zaměstnavatelů srážková daň a u Vás žádné daňové přiznání:-)
>
>DEKUJI VSEM!
>;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 7. 2006 17:47
Zdravim...
Jiz nejaky ten patek pracuji na DPP ale vypada to ze se misejdou 2 smlouvy na 5000. Doted mi vse bylo daneno 15% (srazkova dan) ale ted mi vznika problem ze bych mel prijem za tento mesic vic jak 5000 takze to nemuzu danit srazkovou dani.
Nebo se pletu a u smlouvy DPP se to pocita u kazdeho zamestnavatele zvlast?
Vadi kdyz bych mel jeden mesic prijem vetsi jak 5000 abych nemusel podavat DP?
Jak se to vubec bere? Ja jen ze v unoru mam prijem nulovy takze suma sumarum za rok nic nepresahnu. A nebo jak to tedy je???
DEKUJI VSEM!
;)