Re: dodatečné přiznání k dani z příjmů F
*** Z důvodu přechodu na paušál neupravujete jen o pohledávky (zvyšujete) ale i o závazky (snižujete), popř.zásoby (§23/8) - to jen pro úplnost. V následujícím období příjmy za už jednou "zdaněné" pohledávky se nazahrnují do základu daně (§23/4) = nezahrnují se do zdanitelných příjmů, tudíž z nich nemůžete počítat paušální výdaj. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 7. 2006 10:06
V r. 2004 jsem účtovala v jednoduchém účet. a neuhrazné fa do konce 2004 jsem jen evidovala. V r. 2005 jsem přešla na paušál-řemeslo. Ted mi Fú po kontrole doúčtovala pohledávky do r. 2004 a mám podat dodatečné přiznání. Prosím o radu: dodat. příznání 2004- mám nechat příjmy skutečné a do DP dát dopočítané pohledávky jako úpravu zvyšující základ příjmů? . Předpokládám , že za r. 2005 budu muset udělat také dodatečné DP a tam zase nevím- mám rovnou snížit příjem o faktury, které jsem už tedy dala do r. 2004? Když to udělám, tak se mi změní i paušál a budu zase doplácet. Nebo to jen udělám jako úpravu základu daně. Líbilo by se mi udělat úpravu základu, ale bojím se, že budu muset snížit příjem a tím se mi zmenší i paušál. Prosím o radu, děkuji.Zdena