Re: brigáda
Záleží na tom, v jakém rozsahu hodláte brigádníka zaměstnat. Nemusí mít klasickou pracovní smlouvu na dobu určitou (v tomto případě hlásíte klasicky na OSSZ i ZP), ale můžete využít dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce (max do 100 hod) Zkuste napsat více.
pokud jde o PP na dobu urcitou, tak socialka i zdravotka normalne jako u jakehokoli jineho PP
btw. proc nema DPC, DPP?
>>>>dobré ráno, ráda bych se zeptala, jak je to se
>>>>zaměstnáváním přes prázdniny, na dobu určitou?
>>>>Je to klasická smlouva na dobu určitou (2měsíce) a
>>>>hlášení na OSSZ a ZP je stejné?
>>>>Děkuji
>>>
>>>Záleží na tom, v jakém rozsahu hodláte brigádníka
>>>zaměstnat. Nemusí mít klasickou pracovní smlouvu na
>>>dobu
>>>určitou (v tomto případě hlásíte klasicky na OSSZ i
>>>ZP), ale můžete využít dohodu o pracovní činnosti
>>>nebo
>>>dohodu o provedení práce (max do 100 hod) Zkuste
>>>napsat
>>>více.
>>Jedn¨á se o normální smlouvu na dobu určitou, tj. na
>>4
>>týdny. Příjde mi to tak zbytečné ale chodí sem tak
>>každý rok.
taky se mi to zda zbytecne. a kdyby tedy sel na dohodu o provedeni prace, z toho vyplyvaji jake povinnosti pro mz.ucetni. Jeste jsem to nedelala :-(
>***
>pokud jde o PP na dobu urcitou, tak socialka i
>zdravotka normalne jako u jakehokoli jineho PP
>
>btw. proc nema DPC, DPP?
pri DPP je nutne dodrzet 100 hodin rocne u 1 zam-tele a dalsi podminkou je, ze ta prace musi byt jednorazova, nesmi mit charakter opakujici se cinnosti... z DPP se odvadi pouze dan, takze danite dle tabulek a uplatnujete slevu na dani(podepise-li prohlaseni), jinak min. 20% zalohovou popr. 15% srazkovou (do 5000,-)
z DPP se neplati pojisteni, takze nikam jinam nehlasite
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 7:01
dobré ráno, ráda bych se zeptala, jak je to se zaměstnáváním přes prázdniny, na dobu určitou?
Je to klasická smlouva na dobu určitou (2měsíce) a hlášení na OSSZ a ZP je stejné?
Děkuji