Re: živnost volná
volna zivnost je tzn. ohlasovaci, takze ji jen ohlasite na Zivn. urade a po vydani ZL muzete zacit podnikat - musite se prihlasit na FU, socialce i zdravotce (Zivn. urad by vas mel tusim prihlasit na FU, ale na to bych nespolehala). Zivnost muzete kdykoli prerusit nebo ukoncit - opet pouze ohlasenim na Zivn. urad.
Pokud budete nadale zamestnana, pravdepodobne se stanete OSVC vedlejsi (PP bude hlavni) - to se posuzuje dle prijmu ze zamestnani. Pojisteni se nevyhnete, ale po dolozeni prijmu nebudete muset platit min. zalohy. Budete platit pouze z vydelku.
Zadejte si zde od vyhledavaciho panelu "OSVC vedlejsi" - vyjednou vam diskuze, kde se dozvite vice.
>>Zdravím :o) chtěla bych vědět, co mě čeká, až si
>>založím živnost. Za jakých podmínek jí mohu případně
>>zrušit
>>a zda stačí vést příjmy a výdaje jako podklady pro
>>daňové přiznání ?! Nadále budu zaměstnancem, tak
>>předpokládám že SP a SZ stále platí zaměstnanec a mě
>>se to
>>netýká :o) Děkuji !
>***
>volna zivnost je tzn. ohlasovaci, takze ji jen
>ohlasite na Zivn. urade a po vydani ZL muzete zacit podnikat
>- musite se prihlasit na FU, socialce i zdravotce
>(Zivn. urad by vas mel tusim prihlasit na FU, ale na to
>bych nespolehala). Zivnost muzete kdykoli prerusit nebo
>ukoncit - opet pouze ohlasenim na Zivn. urad.
>Pokud budete nadale zamestnana, pravdepodobne se
>stanete OSVC vedlejsi (PP bude hlavni) - to se posuzuje dle
>prijmu ze zamestnani. Pojisteni se nevyhnete, ale po
>dolozeni prijmu nebudete muset platit min. zalohy.
>Budete platit pouze z vydelku.
a kde mi prosím ten odstaveček druhý řeknou? Jako zaměstnanec mám 8.000,- hrubého... Pojištění mi "někdo" vypočítá a to platím měsíčně? asi se ptám blbě :o( ale nevím, neznám... To že budu platit z výdělku = z daňového přiznání ?
>Zadejte si zde od vyhledavaciho panelu "OSVC vedlejsi"
>- vyjednou vam diskuze, kde se dozvite vice.
co se tyce socialky, doporucuji precist:
http://www.cssz.cz/osvc/pojisteni_osvc.asp#clanek1
Mam pocit, ze jestli budete platit pojisteji (prekrocite danou hranici) se posuzuje az zpetne - dle prijmu z podnikani.
Pri zahajeni se asi doklada pracovni smlouva, nebo potvrzeni o prijmech ze zamestnani... to nevim presne... jak rikam, prectete si starsi diskuze...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 10:34
Zdravím :o) chtěla bych vědět, co mě čeká, až si založím živnost. Za jakých podmínek jí mohu případně zrušit a zda stačí vést příjmy a výdaje jako podklady pro daňové přiznání ?! Nadále budu zaměstnancem, tak předpokládám že SP a SZ stále platí zaměstnanec a mě se to netýká :o) Děkuji !