Re: DPH
1. Při nákupu máte nárok si uplatnit DPH na vstupu v plné výši.
2. Při prodeji na Slovensko plátci (musíte mít jeho DIČ a je vhodné si jeho platnost ověřit) nebudete na výstupu odvádět DPH. Na VFA uvedete osvobození od DPH (dodání zb. do EU dle § 64) a v DP uvedete na ř. 410 (následně bude i v součtu na ř. 510). Za celé čtvrtletí, ve kterém se uskutečnil tento prodej na Slovensko, budete ještě k DP k DPH podávat "Souhrnné hlášení", kde zmíněný prodej uvedete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 14:21
Prosím, mám následující dotaz. Česká firma, plátce DPH, nakoupila materiál. Z tohoto či část ponechala a větší část prodala slovenské firmě, také plátce DPH bez DPH. Daň na vstupu si uplatním, ale jak mám postupovat u prodeje abych daň vyrovnala? Vím že pro mnohé je to velice lehké, ale já jsem to bohužel ještě nedělala. Prosím o radu, kam s tímto v Přiznámi k DPH. Moc děkuji