Re: pracovní poměr
Tuto změnu ( nástup do HPP) musíte nahlásit na své ZP ( kde již nebudete muset platit zálohy), na OSSZ , kde Vám vystaví dobu pojištění pro zaměstnavatele , zálohy na sociál.pojištění,které platíte od přiznání za r.2005 budete muset platit do dalšího přiznání za r.2006.
Po uplynutí roku budete kromě přehledu pro OSZ podávat potvrzení o výši pojiš.přímů v zaměstnání, Teprve podle toho budete posuzován, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a zda budete v r.2007 platit dále zálohy na sociál.poj. nebo ne.
Jinak k Vašemu dotazu - zaměstnavatel vypočítá a srazí a odvede zdr.poj. i soc.poj. z vaší mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 14:58
Prosím o radu.Doposud pracuji na IČO, ale budu pracovat na HPP.
kdo za mě bude platit VZP a OSSZ ? Hlavní zaměstnavatel nebo já i když IČO rušit nebudu?
Díky za odpovědi.