Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 16:14
Naše firma je plátcem DPH a zabývá se ubytovací čiností.Nyní jsou v našem hotelu ubytyvány děti z Běloruska, kteří jezdí na různé výlety, přičemž vstupenky (např. na hrad, ZOO atd.) jim platíme my, máme je v našich nákladech a na konci pobytu vyúčtováváme.Nevím, zda se tyto položky objeví v naší vystavené fatuře za ubytování jako položka za vstupné bez DPH nebo jim musíme k vstupence DPH přičíst (mám na mysli vstupenky bez DPH) nebo se tyto položky neobjeví ve fakturaci a ani v našich nákladech, ale pouze ve výdajých nedaňových a násedně v nedaňových příjmech???? Nvím si s tím vůbec rady, děkuji mnohokrát za každou radu. Jde mi předevšímo to, jak je to v tomto případě s DPH.