Re: NOVĚ ZALOŽENÁ s.r.o. - daň ze mzdy?!
>Dobrý večer, poradí mi prosím , někdo? Dělám první
>měsíc účetnictví v nové firmě, tedy i první mzdy. Jak to
>je s daní ze mzdy? Musím nějak zaregistrovat
>zaměstnance na FÚ nebo vypsat nějaký formulář nebo stačí jen
>odvést tu daň pod var. symbolem (IČO)? Děkuji.
>S.r.o. musí být zaregistrovaná na FÚ k dani ze závislé činnosti. Jednotlivý zaměstnanci se neregistrují. Následující rok v lednu se musí podat vyúčtování, kde se uvádí, kolik bylo zaměstancům strženo a kolik odvedeno na FÚ /zjednodušeně řečeno/ a srovnají se případné rozdíly /přeplatky nebo nedoplatky/. Firma musí být také zaregistrovaná na PSSZ jako malá organizace, pokud nemá více než 25 zaměstanců, a odvody se platí pod přiděleným variabilním symbolem.
>
>
>
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 7. 2006 19:26
Dobrý večer, poradí mi prosím , někdo? Dělám první měsíc účetnictví v nové firmě, tedy i první mzdy. Jak to je s daní ze mzdy? Musím nějak zaregistrovat zaměstnance na FÚ nebo vypsat nějaký formulář nebo stačí jen odvést tu daň pod var. symbolem (IČO)? Děkuji.