Re: motocykl (skutr) v OM- a kniha jízd
já to chci po klientech takto: vedou si knihu jízd služebních cest, když jedou soukr., poznačí si do knihy jízd počet km ujetých soukromě. doklady o nákupu PHM dávají do daňových výdajů všechny. na konci roku udělám poměr km soukromých a služebních a v tomto poměru neuznávám v rámci DP náklady na PHM a související náklady s autem....
Re: motocykl (skutr) v OM- a kniha jízd
>Dobrý den,
>jsem OSVČ a nejsem plátce DPH, mám skutr v majetku
>fy.Účetní mě řekla, že musím vést knihu jízd. To je mě
>jasné. Ale , že stačí pouze na firemní cesty. Těch bude
>90% ,
>ale někdy se stane, že ho budu potřebovat na soukr.
>účel.
>
>Tak mě říkala, že si napíšu soukr. cesta a zaplatím si
>benzín ze svého a nebudu si ho dávat do nákladů.
>
>Ale teď mě zase jedna účetní říkala, že to nemůžu , že
>v knize jízd mohou být pouze pracovní cesty. To mám
>podvádět ???
Jestliže je skútr v obchodním majetku, tak do knihy jízd musíte opravdu uvádět všechny cesty, nejen ty služební. (Evidenci pouze pracovních cest děláte u vozidla, které není v OM).
>
>Že mě musí sedět počet km a spotřeba s nákupem
>benzínu.
>
>Že bych prý musela zaplatit ( do daně z příjmu ) 1% z
>pořizovací ceny.
jedno procento platí jen pro zaměstnance - Vy jste OSVČ.
>
>Tak jak to je nejjednodužší , aby to bylo co
>nejjednodužší.
Nejjednodušší je vykazovat všechny jízdy jako pracovní:-))
Nebo zapisovat do knihy jízd i ty soukromé a krátit DPH na vstupu u PHM, dále opravy atd., jak je uvedeno výše.
>
>Velice děkuji za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 7. 2006 12:40
Dobrý den,
jsem OSVČ a nejsem plátce DPH, mám skutr v majetku fy.Účetní mě řekla, že musím vést knihu jízd. To je mě jasné. Ale , že stačí pouze na firemní cesty. Těch bude 90% ,
ale někdy se stane, že ho budu potřebovat na soukr. účel.
Tak mě říkala, že si napíšu soukr. cesta a zaplatím si benzín ze svého a nebudu si ho dávat do nákladů.
Ale teď mě zase jedna účetní říkala, že to nemůžu , že v knize jízd mohou být pouze pracovní cesty. To mám podvádět ???
Že mě musí sedět počet km a spotřeba s nákupem benzínu.
Že bych prý musela zaplatit ( do daně z příjmu ) 1% z pořizovací ceny.
Tak jak to je nejjednodužší , aby to bylo co nejjednodužší.
Velice děkuji za pomoc