Re: rozdíl při naskladnění
Skladník nemůže naskladnit za vyšší cenu, než za jakou dodavatel pošle. Jediná možnost je, že na dodáku bude cena vyšší a správná než na faktuře, potom ta firma to musí dofakturovat, pokud je správný dodák, pokud ne, tak opravit dodejku.
V opačném případě - příjem za nižší cenu než na faktuře většinou znamená, že jde o nekompletní dodávku a zboží na cestě.
Pokud se dodejka i faktura shodují, tak je skladník poměrně neschopný, s tím se nedá nic dělat, jen opravit příjem zboží na sklad a vyměnit skladníka:-)
nejsme platci dph a když to počítá z celkové částky tak to tak vyjde
Já už možná tuším, v čem máte problém. Nechci Vás ale podceňovat, ale pokud jste se zmínil(a) o DPH není to tak, že nezahrnujete do ceny v účetnictví i DPH?
Příklad (nejste plátci DPH):
Dojde faktura: 10 ks a 10 = 100
+19% DPH 19,-
Celkem k úhradě 119,-
Skladník zaúčtuje jednotkovou cenu 119:10=11,9 za kus, na sklad 119,-, ale Vy ji v účetnictví evidujete za těch 100 a to DPH naprosto pomíjíte? To by bylo samozřejmě špatně. Omlouvám se, jestli jsem Vás nějak urazila, ale napadlo mě to jako jediný řešení ve Vašem problému DPH + cena ve skladu vyšší než v účtu.
A nebo to opravdu vězí v tom zaokrouhlování?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 7. 2006 13:16
Prosí o radu jak mám zaučtova rozdíl kbyž přijmu fakturu např. na 5000kč a skladník mi to naskladní za 5100kč.