Re: Neplacené volno
Děkuji za odpovědi. Mě ale hlavně zajímalo jakým způsobem spočítám zdravotní pojištění a částku, kterou musí uhradit zaměstnanec zaměstnavateli za to neplacené volno.
Re: Neplacené volno
Prosím, jak vypočítám mzdu a ZP- zaměstnankyně má hrubou mzdu 6825,-Kč, k tomu prémie 273,- Kč. V červenci bude mít 2 dny neplaceného volna na stěhování.
Jakým způsobem spočítám zdravotní pojištění a částku,
kterou musí uhradit zaměstnanec zaměstnavateli za to neplacené
volno.
7955 : 31 = 256,61 x 2 = 513,,22 x 13,5 %=70,-
>
>Nebude tímto způsobem hradit ZP, právě proto jsem
>psala, že se nejedná o klasické neplacené volno. Jedná se
>o volno bez náhrady mzdy a to je rozdíl.
Já nesouhlasím - §3 odst. 5 zákona o pojistném na ZP mluví o pracovním volnu bez náhrady příjmu (nerozlišuje žádné "klasické" a jiné volno). Takže každý kalendářní den volna, za které nedostane zaměstnanec peníze, je nutno "ocenit" minimální mzdou (viz výpočet výše). O 513, 22 Kč zvýšíte základ pro ZP za příslušný měsíc a z toho podle zákona hradí normálně zaměstnanec 4,5% a zaměstnavatel 9% - pokud jste poskytnutí volna nepodmínili tím, že požadujete od zaměstnance úhradu i těch 9%.
Zdravím!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 7. 2006 14:35
Prosím, jak vypočítám mzdu a ZP- zaměstnankyně má hrubou mzdu 6825,-Kč, k tomu prémie 273,- Kč. V červenci bude mít 2 dny neplaceného volna na stěhování. Nemá jiné příjmy, doplácí se do minima na ZP. Děkuji Lída