Re: nákup prodej nápoje
pokud budete točit pivo, vařit kávu, nalívat limo do sklenek apod.je to dle našich předpisů POKRM:-))) mám obavy, že budete muset mít žl na hostinskou činnost. ale hygiena když nebudete vařit problémy moc nedělá. přijde schválit provozovnu, zkoukne wc, a většinou povolí.
Re: nákup prodej nápoje
i když tam budete prodávat jen nápoje je to už hostinská činost,nebot se to bude konzumovat přímo v prodejně no a na to potřebujete mít praxi min 3 roky nebo odpovědného zástupce a to pak vy praxi nepotřebujete,ale kdyby jste ty nápoje prodávala přes okínko bez přímé konzumace v prodejně tak pak by se jednalo o živnost volnou a na tu nepotřebujete nic,vyřízení hostinské činosti je dosti komplikované a zdlouhavé,pokud nemáte vyučení v oboru a praxi,volná živnost je nejjednoduší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 7. 2006 7:21
Chtěla bych si založit malou hospůdku (bez vaření). Bylo by to v malé vesničce. Sice je to nově upravené vč.toalet, ale bojím se, že dnešní požadavky na hospodu jsou drsné a navíc nemám žádnou praxi, tak jsem se chtěla zeptat, zda bych si mohla udělat jen živnost na nákup a prodej nápojů? Nebo by to bylo jako občerstvení? Já vůbec nevím.
Budu Vám moc vděčná, když mi pomůžete. Moc předem děkuji.