Re: srážková daň
do 20. dne kalendářního měsíce, v němž vznikla povinnost srazit zálohu (daň) - ZDP § 38h odst. 9, tzn., že jestliže výplatní termín za 06 máte např. 15. 7., daň odvedete nejpozději 20. 7.
Díky za odpověď,ještě mám dotaz,který mi nebyl správně odpovězen ani na FÚ.Byla uzavřena umělecká smlouva se zahraničním interpretem (Anglie) a stanovena mu odměna za vystoupeni v tuzemsku ve výši 20000 Kč.Nikdo mi nebyl schopen říci jakou daní a v jaké výši mám tento příjem danit.Díky za odpovědi.
No to by bylo skvělé,ale pořád mi tam zaráží ten cizinec,na FÚ mi vlastně neřekli nic,já jsem v zákoně iniciativně našel,že se daní podle §22,odst.1 písm.f 1. příjem z nezávislé činnosti ( umělec)a to 25% dle § 36,odst.1,písm.a).Ale nejsem si jistý a už teď si říkám,že jsem se měl na to vykašlat a zaplatit jak jste výše uvedla.
Díky za názor,snad se ještě někdo přidá.
prosim o nazor ostatnich
taky budu rada, kdyz se nekdo prida do diskuze, ale jak to chapu ja, tak ten umelec nebyl u vas v prac. pravnim vztahu ani nemel uzavrenu DPC, DPP, takze bych se o zdaneni nestarala .... to co jste nasel je urcite spravne, ale to zdaneni je na strane poplatnika (takze jeho) ne na vasi strane....
Re: prosim o nazor ostatnich
Myslím, že o zdanění příjmu se musí postarat dotyčný uimělec, protože jako daňový nerezident je povinen zaplatit daň z příjmu ze zdrojů v ČR ,viz.§22, jak jste uvedl, v souladu se smlouvou o zamezení dvojího zdanění s Anglií. Dříve se řešilo tzv.zajištěním daně, které byl povinen zaplatit plátce tohoto příjmu. Od vstupu do EU tato povinnost odpadla ( pro členy EU). Takže můžete být klidně vysmátý dle libosti.
I dnes platí, že pokud je služba zahraničního subjektu poskytnuta na území ČR, jste povinen Vy odvést "daň vybíranou srážkou podle zvláštní sazby daně", nikoli tedy srážkovou daň ze mzdy , viz ZDP § 38 d. Pro Anglii je to 10 %, nevím ale, jestli se týká i umělců, znám to jen např. z poskytnutí licence SW.
A už je to tady,přesně tento §38d,jsem měl na mysli.Podle tohoto § a s odkazem na §22 odst.1písm.f a pak s odvoláním na §36 vyplývá, že se má danit tento příjem 25%.A dál nevím,jak to je upraveno v dohodě o dvojím zdanění pro Anglii.Díky za informaci a teď babo raď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 7. 2006 8:48
Do kdy musí být zaplacena srážková daň na FÚ,musí to být k datu úhrady zdanitelného příjmu.Díky za odpověď