Re: Dovolená - prosím moc ...
pokud odpracuji 60 dnu (je predpoklad, ze odpracuji 60 dnu), tak maji narok na pomernou cast za kazdy odpracovny mesic; pokud neodpracuji, tak za kazdych 22 dni maji narok na 1/12 celorocniho naroku.... dovolenou mohou cerpat i pred vznikem naroku na ni, pokud lze predpokladat, ze jim behem PP narok na tuto dovolenou vznikne (samozrejme dovolenou musi povolit zam-tel)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 7. 2006 9:00
Dobrý den.
Jedná se o dva zaměstnance, jeden nastoupil do zaměstnání 4. 4. 2006 a druhý 10. 5. 2006. Oba mají smlouvu na dobu určitou - do konce litopadu.
Na jaký druh dovolené mají nárok?
a) na dovolenou za kalendářní rok nebo na její poměrnou část, nebo
b) na dovolenou za odpracované dny
A kdy si vlastně zaměstnanci můžou začít čerpat dovolenou (když nastupují během roku) a v jaké výši? Zrovna tyto zaměstnanci mají totiž stále "nějaké důležité zařizování" a já nevím, zda si na ně můžou vzít dovolenou, nebo mám dát raději neplacené volno. Kdysi při kontrole z ÚP totiž paní poukazovala na to, že neplacené volno by se mělo dávat až po vyčerpání dovolené.
Věci okolo dovolené v zákoníku práce jsem viděla, ale nějak mi to není moc jasné, proto se ptám zde, jak to dělají v jiných firmách.
Děkuji moc všem.