Re: DPH 5% u RD
xxxxxxxxxx
Chodím sem nakukovat a pořád nic, tak si dovolím popsat fakturu, kterou jsem jako konečný zákazník obdržela od stavební firmy já.
Text: fakturujeme Vám za opravu RD.
Materiál: - zde je po jednotlivých položkách rozepsán materiál (množství, cena za jednotku bez DPH, DPH 5%, cena vč. DPH..)
Práce: - počet hodin, .... 5%.
PS - mě se tam trošku "nelíbí" 5% u materiálu (neřeším teď výhodnost či nevýhodnost, ale pouze, zda je to tak možné), proto sem chodím koukat, zda se Vás někdo, kdo tomu rozumí, ujme, ....Zdravím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 7. 2006 11:34
Prosím o radu zákazník má úvěr na RD. ÚIvěr mu poskytla banka na materiál (stavbu chce provádět svépomocí) a mi mu dodáme materiál a jen některé práce. Jak mám provést účtování -fakturace. Jedná se mi o to že já nakoupím materiál, ten mohu vyfakturovat zákazníkovi, ale musím uplatnit 19% DPH a práce samostatně s 5% DPH. Což pokud mu mohu vystavit fakturu za práce vč. materiálu uplatňuji 5%DPH, ale takovouto fakturu mu nepřijme banka. Je možnost to nějaK VYŘEŠIT ABYCH VYŠLA VTŘÍC JAK ZÁKAZNÍKOVI TAK BANCE. dĚKUJI ZA ODOVĚD. IVA