Re: Jak na opravu chyby z min.úč.let
Tak soudě podle Vašeho dotazu jste přesně zjistila, kde je chyba (středisko v deníku). Pokud tedy máte možnost, tak bych se tím probrala detailněji, protože někde to bylo očividně špatně zaúčtováno, i když je zvláštní, že sedí 336. Jste si jistá, že šlo o zápis 331/336? Třeba to je někde na těch trojkových účtech, které Vám taky nesedí a dá se to zúčtovat protizápisem.
Každopádně bych s tím nakládala velice opatrně, než to odepíšete, protože se může jednat o skutečně nevyplacenou mzdu zaměstnanci, který to může po vás nárokovat.
Re: Jak na opravu chyby z min.úč.let
Pokud víte, že mzda byla vyplacena, jen se špatně rozúčtovalo, tak asi i víte jak se špatně zaúčtovalo, ne? Možná jsem natvrdlá, ale jestli se to účtovalo přes trojkové účty, tak Vám to prostě někde jinde podvojně musí viset taky. Pokud šlo o náklady/výnosy v tom roce 03, tak Vám to visí opravdu pouze jen na tý 331 a pak to nezbývá, než zúčtovat nedaňově na 588, tam se podle českých účetních standardů účtují opravy nákladů minulých období, pokud jde o významné částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 7. 2006 8:41
Dobrý den, ráda bych se zeptala , jak se dá opravit převis na účtu 331 z roku 2003. Přebrala jsem účetnictví a zjistila, že nesedí účty 331,379 a další trojky.Ale 321 a 311 sedí.
Našla jsem chybu v zaúčtování zdravotního pojištění, kdy bylo dobře odvedeno , ale při rozúčtování na střediska v deníku se hodnota navýšila o 558,- Zvláštní ale je , že účet 336 sedí i když je zdr, poj. účtováno 331/336.
Je to docela oříšek, pomůže mi někdo? Předem velmi děkuji.