Re: odchod do důchodu?
---- je to možné, můžete jít do předčasného starobního důchodu.Dříve to bývalo o 3 roky,nyní nevím. Přesně vám to sdělí na každé OSSZ. |taky jsem tohoto využila, sice mi odečetli docela slušnou sumičku ze základu, ale postupnou valorizací se tato částka vrací.K předčasnému invalidnímu důchodu si můžete jako OSVČ přivydělat asi 3500,- měsíčně. Ale pro správné informace se obraťte na příslušnou OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 7. 2006 10:34
Mám odpracováno jen 34 let,z toho 14 jako OSVČ.Poslední dva roky mi odcházejí zákazníci(ÚP,inval.důch,zaměstnání).Pracuji na malém městě,kde se noví živnostníci už 3 roky "nerodí".Manžel slušně podniká a tak nestrádáme.Do důchodu(2 děti)mám ještě daleko,ALE - a teď prosím o radu-zběžně jsem si spočítala,že kdybych šla do důchodu a stále pracovala jako OSVČ,měla bych větší příjem(bohužel)než teď.Proto se ptám,je to vůbec možné?Děkuji za odpověď.