Re: Hypoteční úvěr-ručení
pokud nesouhlasíte, nic nepodepisujte, protože to budou i vaše dluhy, zkuste u notáře rozdělit SJM, předejte spoustě problémů
Re: Hypoteční úvěr-ručení
Do SJM patří jak majetek, tak závazky (dluhy), a to závazky přijaté oběma manželi nebo i jen jedním z nich. Do SJM nepažtří závazky, přijaté jen jedním z manželů bez vědomí druhého a převyšující běžné majetkové poměry manželů. Pokud si notářským zápisem SJM nezúžíte, bude "také Váš" (t.j. do Vašeho SJM patřit) jak původní dluh "manžela", tak i dluh manželem připravovaný u KB. Banka by měla chtít, abyste úvěrovou smlouvu podepsali oba, ale i když ji nepodepíšete, dluh z ní je v SJM (viz výše). Připravovaný dluh může být zajištěn manželovou (zděděnou) polovinou domu. Důchod se dá postihnout exekucí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 7. 2006 12:59
Prosím, zda někdo neví, jak probíhá-nebo jaký má dopad hypoteční úvěr na druhého z manželů.
Manžel k uhrazení svých dluhů si chce vzít u KB hypoteční úvěr s tím, že bude ručit svoji polovinou domu,který zdědil po rodičích.
Po mě chce doložit můj příjem ze zaměstnání s tím, že já ničím ručit nebudu, že je to jen JEHO DLUH.Domnívám se,že pokud jsme manželé tak tento dluh by byl i mým dluhem.
Donesl tiskopis Potvrzení o výši pracovního příjmu,na kterém je :
Žadatel o úvěr - jako manžel já bych byla jako ručitel?
Tak si říkám, že když bude ručit domem na co ještě můj příjem, a KB nebude chtít také nějaký podpis ode mne jako ručitelky?
Prosím kdo má s tímto zkušenost,ať prosím poradí na co si dát pozor.Tento rok mám jít do důchodu a zadlužit se do smrti mě celkem děsí.
Děkuji předem za jakoukoliv radu
S pozdravem