Re: Slovenská fa a DPH
Ještě jednou já, teď jsem se někde dozvěděla, že se snad přepočítává celková částka a účtuje do nákladů a DPH se vypočítá z této celkové částky? Takže jestli tomu dobře rozumím:
celk. částka vč. DPH je 2660 SKK. Přepočtu kurzem na 1978,35 Kč, toto beru jako základ DPH, vypočítám 19%, tj. 375,89 Kč a tuto částku zadám při pořizování faktury do závazků a účtuju 343/343? A je to vyřízeno? Kolegové prosím, nepřehlédněte můj dotaz. Díky
Re: Slovenská fa a DPH
rozumíte tomu dobře, jen by bylo pro vás levnější, kdybyste dali svoje DIČ k dispozici na Slovensku a měli byste fakturu bez slovenské DPH čili o 19%míň, stereo neznám, tak nevím jak to funguje. někde zadáte pořízení z EU a uvedete do přiznání na správné řádky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 7. 2006 11:52
Kolegové, prosím poraďte co se slovenskou fakturou, ještě jsem neměla tu možnost. Fa za nákup náhr. dílu na auto. Přepočty kurzy jsou mi jasné, ale co s DPH? Ve fa přepočtu jak základ, tak DPH, v českých korunách zaúčtuju do knihy faktur, v softwaru STEREO zadám běžně do závazků a pohledávek , typ DPH "pořízení zboží z jiného čl. státu, program zaúčtuje MD343,Dal343, takže dopad v daň. přiznání nulový. A co dál s DPH? Musí se nějak žádat FÚ o vrácení nebo jak se vypořádá DPH dál? Pro někoho určitě banalita, pro mě problém. Díky moc předem, DPH se blíží!