Re: zápočet
*** Ať obchodní nebo občanský, oba právní předpisy dovolují jednostranný zápočet, ovšem jen pohledávek, které jsou soudně vymahatelné. Nevím, co je to za pokutu ale pokud podle Vás z tohoto důvodu není způsobilá k započtení, pak ji nikdo započíst nemůže. Podle mě jste udělala vše, co bylo nutné. Ještě jednou bych jim napsala, zdůvodnila, a s tím, že svou pohledávku za nimi budete soudně vymáhat. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 7. 2006 8:54
Dobrý den,
může mi firma poslat jednostranný zápočet podle občanského zákoníku, kde započítává faktury s pokutou, kterou mi vystavili?
Jde o to, že mi vystavili fakturu na pokutu, ale já s fakturou nesouhlasím. Proto jsem ji vrátila firmě s dopisem, že ji neuznávám. Teď mi firma poslala zápočet, kde započetla fakturu na moje služby s pokutou a poslali jednostranný zápočet, protože klasický zápočet jsem jim již jednou vrátila a odmítla potvrdit, navíc je na zápočtu napsáno, že jse o jednostranný zápočet. Jak se mohu bránit, pokud neuznávám jejich fakturu, tudíž nemám co započítat (jiné služby mezi námi nebyly) a navíc poslali zápočet podle občanského zákoníku. Jenže podle mě by to mělo být podle obchodního zákoníku, když oni jsou firma a služba byla na IČ a já jsem firma a službu jsem jim poskytla také na IČ.
Jaký je váš názor.
Jindřiška