Re: Odkup družstevního bytu do OV
>Prosím o radu. Vlastním práva k užívání družsteního
>bytu. Uživatelská práva jsem koupila v době, kdy jsem s
>přítelem v tomto bytě bydlela a měli jsme společnou
>domácnost. Po nějaké době jsme se vzali. Jak je to v
>případě, kdybych byt koupila do osobního vlastnictví, pak
>je to majetek nás obou? I když jsem si na koupi
>družstvních práv brala úvěr a ten splatila? Děkuji za
>odpověď.
Re: Odkup družstevního bytu do OV
Byla jsem ve stejné situaci.Předpokládám, že chcete být vlastníkem jen Vy. Při koupi bytu do osobního vlastnictví uveďte v kupní smlouvě pouze své jméno, jakožto kupujícího. Jelikož jste již s partnerem manželé, musí být též účastník smlouvy. Manžel tedy nebude kupující, ale pouze "podpisu přítomen". Tím pádem bude byt Váš, v katastru nemovitostí budete zapsána jako vlastník jen Vy. Já jsem ještě do smlouvy uvedla, že byt kupuji za finanční prostředky, jež mi darovali rodiče, aby bylo jasné, že nejde o vaše společné finance. Jestli budete smlouvu sepisovat u advokáta, poradí vám co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 7. 2006 9:41
Prosím o radu. Vlastním práva k užívání družsteního bytu. Uživatelská práva jsem koupila v době, kdy jsem s přítelem v tomto bytě bydlela a měli jsme společnou domácnost. Po nějaké době jsme se vzali. Jak je to v případě, kdybych byt koupila do osobního vlastnictví, pak je to majetek nás obou? I když jsem si na koupi družstvních práv brala úvěr a ten splatila? Děkuji za odpověď.