Re: Prodej na úvěr
*** Ale, ale :-)) Kdo je momentálně vlastníkem PC? - společník. Čí je momentálně závazek z úvěru? - společníka. Takže takhle by to nešlo :-)) Nejdříve kupní smlouva mezi společníkem a společností (cena obvyklá) a jak si to pak uhradí, bude na nich. A pak teprve budete účtovat jako o normálním pořízení PC. ***
Podle mne PC koupila firma, ale zaplatil ho společník, tedy společník de facto firmě půjčil peníze. Takže PC 501/365, splácení půjčky společníkovi 365/221,211. Samozřejmě smluvně ošetřit tu půjčku,může být i bezúročná.
*** V tom případě bych účtovala tak, jak jste začala nákup 5xx/32x, závazek byl pak uhrazen tím, že ho společník vzal na sebe (k tomu nějakou dohodu) 32x/36x, a pak splácení společníkovi 36x/2xx. I když to taky není pravdivé, protože nesplácíte společníkovi ale úvěr - ale to by vadit nemělo ***
*** Ovšem, že by to vadilo. Nejen proto, že teď nevím, jak Vám pomoct těch 10% (a co to je? to naskočí úrokem?) dostat do nákladů ale navíc to budou nějaké peníze, které budete (navíc) hradit společníkovi - když to teď máme jako závazek vůči společníkovi. Jen tak plnit společníkovi se dá posoudit všelijak nebezpečně :-))) Když tak počkejte, jestli i někoho dalšího něco nenapadne - mně teď nic nenapadá ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 7. 2006 17:31
Společník koupil na s.r.o. PC, ale cena se splácí pomocí úvěru od ČS, který uzavřel společník jako FO. Pomožte mi vymyslet zaúčtování. Splácení zavedl z účtu s.r.o.
FA na PC 501/321
úhrada FA? 321/??? - na to není nikde doklad - jak se to řeší?
splátky z účtu 365/221
úhrada dluhu společníka do pokladny 211/365