Nikdo nevi !?!?!?
>Dobry den,
>
>jsme mesicni platci DPH. Doslo nam zbozi ze Svycarska
>a k tomu papiry z celni deklarace. Na nich je
>napsano, ze CÚ od 1.1. 05 DPH nevymeruje ani nevybira a ze
>DPH se ma priznat FÚ.
>
>Muzete mi poradit co s tim mam udelat? Zbozi z mimoEU
>jsme obdrzeli poprve a nema zadne zkusenosti. Jak
>vypocist DPH? Klasicky matematicky 19% ze zakladu pro
>vymereni poplatku na JSD ? Jak mam to DPH odvest FÚ ?
>Jak zaúčtovat ? Jaka je lhuta pro zaplaceni toho DPH?
>Zbozi doslo 22/6/06. Papiry se ke me dostaly bohuzel az
>dnes.
>
>Děkuji za pomoc.
Re: Nikdo nevi !?!?!?
U dovozu zboží-(mimo pořízení zboží z EU) vyměříte DPH na základě JSD, kdy daňovým základem je položka č. 47 naJSD. V případě, že je vyměřeno clo, částky se sečítají.Účtování záleží na tom jaký máte účetní program a co Vám umožňuje. Já účtují Dań. doklad v interních dokladech (zvláštní-samostatnou číselnou řadou).Uskutečněná plnění jako samovyměření DPH a přijatá-odpočet DPH. V DP řádek 260 a 340.
Re: DPH u dovozu ze Svycarska ???
podávejte se sem.
http://www.sagit.cz/pages/prehlrub.asp?cd=149&typ=c
Re: DPH u dovozu ze Svycarska ???
Moc dekuji za odpoved i odkaz. Jen pro upresneni, chapu to tedy dobre, ze zadne penizky za DPH nebudu posilat FÚ, pouze, v internim dokladu udelam neco jako reverse charge, ale s jinym clenenim DPH (ř. 340 (zboží podléhající základní sazbě daně) ) ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 7. 2006 10:44
Dobry den,
jsme mesicni platci DPH. Doslo nam zbozi ze Svycarska a k tomu papiry z celni deklarace. Na nich je napsano, ze CÚ od 1.1. 05 DPH nevymeruje ani nevybira a ze DPH se ma priznat FÚ.
Muzete mi poradit co s tim mam udelat? Zbozi z mimoEU jsme obdrzeli poprve a nema zadne zkusenosti. Jak vypocist DPH? Klasicky matematicky 19% ze zakladu pro vymereni poplatku na JSD ? Jak mam to DPH odvest FÚ ? Jak zaúčtovat ? Jaka je lhuta pro zaplaceni toho DPH? Zbozi doslo 22/6/06. Papiry se ke me dostaly bohuzel az dnes.
Děkuji za pomoc.