Re: Penzijní připojištění
Platím ho již 3 roky a dost jsem se tomu věnovala - napište do směrnice, že bude platit ve výši 3% ale z vyměřovacího základu pro pojistné na sociální zabezpečení. To je důležité ne z HM ! (Ale to podle toho dotazu asi víte). Potom je nutnost platit alespoň nějakou částku paušálně, nevím už jak jsem to zjistila, ale platíme 50 Kč. V případě, že pracovník je celý měsíc nemocný, tak se mu to potom zdaní (poněvadž nemá žádný základ). Teď koukám, že jsem Vám toho moc neporadila ale takto to děláme a při kontrole nebyl žádný problém.
Re: Penzijní připojištění
opakování matka moudrosti, jen dodám, že osvobozené od daně je do 3% VZ v měsíci u zaměstnance, do 5% VZ celoročně u zaměstnavatele - to kdyby se vás ptal šéf :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 7. 2006 14:37
Chtěli bychom jako nová firma přispívat zaměstnancům na penzijní připojištění. Mám dotaz - pokud budeme mít ve vnitřním předpise řečeno, že výše měsíčního příspěvku na penzijní připojištění bude ve výši 3% vyměřovacího základu každého zaměstnance v měsíci. Je to tak v pořádku? Neplyne nám z toho placení pojistného pokud není příspěvek určen pevnou částkou?
Děkuji