Re: Odpisy danové , ucetni
Zkusím to vysvětlit co nejvíce lidsky. O účetních odpisech se účtujete během roku a je na vás jestli si na začátku zvolíte rovnoměrný či zrychlený odpis. Co se týká odpisů daňových tak s těmi se pracuje až v daňovém přiznání. Daňové odpisy jsou v prvním roce většinou vyšší než účetní neb si je můžete uplatnit za celé účetní období a v posledním roce odepisování zase nižší- rozdíly se uvádí v příslušných řádcích daňového přiznání a ovlivňují základ pro výpočet daně z příjmu právnických či fyzických osob
Re: Odpisy danové , ucetni
a prosim to se uctuje do nakladu mesicne ty ucetni a danove az u dane z prijmu se odecte rozdil?
takze nerozlisuju danove a ucetni odpisy v ucetnictvi, myslim ucet 551 danove uznatelny a 55199 danove neuznatelny?
tady se ale uctujou odpisy jen na konci roku a je tady nejaky odpisovy plan, to jsou ty ucetni odpisyy?
mame tady ucetni=danovym odpisum to znamena co
a kdyz jsou ucetni mensi?
a kdyz jsou ucetni vetsi?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 7. 2006 15:12
Dobrý den,
zdravím Vás.
Prosím Vás můžete mi nekdo vysvetli proc se uctuji ucetni odpisy a jak?
a danové odpisy jsou zrychlene a rovnomerne a které jsou vyhodnejsí,
Prosim ja tomu stale nerozumim, a jsem v nove praci a pomaham pani ucetni,
Nechapu ucetni odpisy jak se uctujou, jestli se to nejak rozlisuje na ruzne ucty?
ucetni odpis je 551/082 a to se uctujou danove i ucetni?
prosim pomoc
dekuji